Spådom vid Mabon

På måndag 23 september infaller höstdagjämning eller Mabon. En tid för balans då dag och natt är i stort sett lika långa. Vi lämnar sommaren och skörden av våra grödor är i full gång. Vi går mot en mörkare tid och gudinnan börjar ta skepnad av den gamla, den visa. Nu är vi i en tid av tacksamhet för allt som jorden ger, allt vi kan skörda och tillaga och njuta av tillsammans i en stor skördefest. Jag tjuvstartar redan idag med äppelpaj och en läggning med "The Goddess Oracle".

Prova gärna att spå dig själv eller en vän. Du kan använda vilken lek du vill, tarot- eller orakelkort.

Läggning för Mabon:

1. Vad jag kan vara tacksam för hittills i år (årets ”skörd” som firas).

2. Min största prestation (ditt bidrag till skörden).

3. Min största utmaning / lektion just nu?

4. Vad kan utvecklas under hösten?

5. Vad kan jag dela med mig från min ”skörd”?

 

Tolkning av min läggning: 

1. Min skörd att fira i år visar sig som Euronyme - en grekisk havsnymf och mor till Zeus tre döttrar. Hon dansar in i livet och berättar att det är dags för extas. När de sårade delarna av mig nu är helade finns där plats för extas och glädje. 

2. Mitt bidrag till skörden i år kommer med en av mina favoriter Sheila Na Gig. En irländsk gudinna som är porten mellan födelse och död, som med båda händerna tar tag om sitt sköte och visar upp kvinnans portal. Kortet kommer med budskap om att det är tid för nya utmaningar, platser, människor. Universum ber mig komma ut att leka. Kanske har jag hållit igen men nu är tiden här för nya projekt. Tänker att det hänger ihop med att jag läkt sår hos mig själv, som första kortet visade, så nu finns plats för nytt. 

3. Min största utmaning / lektion just nu kommer med indiska gudinnan Durga, den oövervinneliga som bekämpar demoner. Hon är här för att hjälpa till att sätta gränser, så att jag respekterar mig själv, mitt liv, min tid och min energi. Att sätta gränser för mig själv och lägga tid på mig själv är självkärlek och gör det tydligt för andra att se vem jag är och vad jag står för. 

4. Vad kan utveckla under hösten? Gudinnan Sulis, en keltisk visdomsgudinna, som har ett tempel och bad tillägnat henne i Bath i England. Hennes energier sägs ge healing och hälsa. Hon kommer med budskap om att omfamna min hälsa. Hon säger att jag ska ta mig tid att ta hand om min energi och göra mig till första prioritet i mitt liv. Fråga mig vad jag behöver och låta det komma in i mitt liv. Om det finns något i mitt liv som inte är bra för mig så låt det gå. Det är slut på att ta hand om andra till den grad att jag hamnar på sista plats. Min egen healing har högsta prioritet! 

5. Vad kan jag dela med mig från min ”skörd”? Här kommer Kali farande med sin okontrollerbara energi. Hon förknippas ofta med våld, sexualitet, kreativitet men också moderskap. Hon tycker det är dags att utmana mina rädslor. Skyddas jag av mina hemligheter och rädslor eller hämmar de mig från att vara i livets dans? Kali berättar att just min dans behövs för helhetens skapelse. Om jag namnger och tittar på mina rädslor kommer jag märka att de inte är så farliga och att jag vinner tillbaka min kraft genom att gå rakt igenom dem. Och om jag visar att jag tar itu med mina rädslor så ger jag dig modet att göra likadant. 

Mycket tydligare än så här kan det inte bli. Det är dags för nya projekt som väcker rädslor jag ska ta mig igenom. Därtill se till att sätta gränser och ta hand om mig själv för att orka och våga dansa livets dans - till fullo. 

Önskar dig en helande och balanserad Mabon och lycka till med din läggning. 

Lämna en kommentar